Followers member :)

Monday, 17 September 2012

Indahnya




Assalamualaikum.
Hey guys.
First topic for today.
Arghhh, see all the video first. Okay Okay?
So sweet!
Kan kan? 
''SANGAT INDAH KALAU SEMUANYA MENJADI HALAL'' 
Act, aku tersangat lah minat dekat awal and scha nii. Dari dulu lagi. Ehee
Now dorang dah lama pun khawin, Allah da satukan mereka :)
Sumpah sweet sangat hoi! Aku pun nak macam nii bila da ada suami nanti.
Ecehh *PMR pun belum, SPM pun belum*
BERANGAN LEBIH!
Seriously, HANDSOME & CANTIK, memang meletop lah.
Tersangat indah bila hati menjadi satu kan?
Automatikkk!
Saling mencintai.
Saling menyayangi.
Saling memerlukan.
Dan bukan saling menyakiti hati diantara satu sama lain.
Ya Allah, indahnyaa.
*ehhh, tetttt!* *terjiwang sudah*
enough for today, semoga perkhawinan mereka berkekalan.
And semoga, one day nanti. Aku dapat merasai semua tu. Hope begitulahh.
Amin.
Assalamualaikum.

Thursday, 13 September 2012

Ready kah aku?

Assalamualaikum.
Hey guys. Act, apakah gambar tersebut? *gambar yang kat atas tu la
Yaa, tu ialah kain kafan, kapas and sebagainya. *bahan-2 untuk si MATI
Tersentap sekejap bila tengok pic nii kat Facebook.
Sejujurnya, aku terus mengigat mati. Terfikir pulak dosa-2 aku Y__Y

*Ya Allah, aku banyak dosa. Ampunkan hambamu yang kerdil ini Ya Allah.
Tak sanggup rasanya nak hadapi semua balasanmu di akhirat kelak*

Kita tak tahu bila kita akan mati. Masa kita hidup, kita dah banyak menyusahkan keluarga kita dan orang lain.
Ye, kita menyusahkan orang bila kita mati nanti.
Ni senarai semak kos mati kita :

Harga kain kapan = RM60-65
Upah gali kubur = RM200-300
Urusan mandi dan mengkafan mayat = RM100-200
Kenderaan jenazah (jika perlu)= RM150-RM200
Urusan kubur dan sewa tempat mandi jenazah (jika perlu) = RM100
Sedekah pada yang hadir solat jenazah termasuk imam (jika berkemampuan) = RM10 x 50 = RM500

Bersediakah aku untuk menghadap Allah? Bersediakah aku untuk menempuhi azab-2 di dalam kubur? Ya Allah...

- 26 day's more -

Assalamualaikum. Hey, da lama jugak aku tak post something dekat blog yang dah bersarang nii.
Act, aku little bit busy :) So tak sempat and tak berkesempatan nak updates new status :)
Aku baru je delete all old entry aku kat blog bersarang ni.
*Kenapa delete?
Hmm, kalau baca balik. Aku yang sakit hati :)
Better, aku delete je lah. Yeahh xD *kosongkan otak*
(HATI TETAP SAKIT OHH)
Now, i try to forget all *(TRY SAMPAI LEBAM)
Berbalik kepada ''TAJUK'' *(SENTAP)
Okay. Countdown from today guys! *PMR candidate
Just leave 26 day's for examination PMR.
Arghhh, wanna die. Stress makk! haha
Okay Okay, no more time to laugh :3
Dah nak exam dah *GIGIL

#ME ! NUR FATIN AFIQAH BINTI HAIRUNNIZAM *muka manja* ingin memohon beribu keampuan kepada semua pihak yang mengenali diri ini agar dapat memaafkan semua my kesalahan. Okay, harap di ampunkan :)

Firstly :
To my dear father, even trial akak hancur *(dapat 3 duyung) hancur kot* sampai buat ayah berkata demikian ''BUAT PENAT JE HANTAR PEGI TUSYEN, BAYAR MAHAL-2''. Hmm, okay SAD LIFE. *serta merta air mata meleleh* tu je yang akak mampu buat masa trial hari tu. (3B2C3D) tapi tak apalah, akak try try try and try lagi. InsyaALLAH. kalau rezeki berpihak sebelah akak, tak akan lari gunung di kejar. *ehh yeke?
Sorry malukan ayah, yelaa..... banyak menyusahkan ayah kan? buang duit ayah kan? akak tak mintak pun nak pergi tusyen sbb akak tahu akak akan menghabiskan duit gaji ayah! and masa solat hajat kat sekolah hari tu, time bersalam-salaman, akak nak jugak cium tangan ayah. nak peluk ayah macam orang lain. ayah diaorang ada je kt sisi diaorang :( dari UPSR sampailah ke PMR :( never forget ayah! YOU MAKE ME STRESS ! DID YOU KNOW THAT? I'm sorry. I need your support. Okay Okay! up to you :) (DIAM ITU LEBIH BAIK) *hati hancur* *crying* mungkin akak akan simpan semua kata-2 ayah dalam hati akak, tapi ayah lah segala-galanya untuk akak :) I love you.

Sec : To my beloved mom, sorry jugak sebab tak dapat nak jadi anak yang boleh buat mama bangga. I'm sorry. Itu je yang akak mampu buat masa trial :( mama kena tahu, akak pun sedih dapat result macam tu. Jealous dengan kawan-2. Tapi, thanks sebab bagi support kat akak selame nii even kadang-kadang tu mama lebih kan anak orang lain. It okay. Mungkin mama nak naikkan semangat akak, tapi mama kena tahu, mama lagi jatuhkan semangat akak adalah :( I'm jealous you know? *crying* Maaf tak dapat jadi anak yang boleh di harap. Mungkin belum ada rezeki nak banggakan ayah dengan mama. Tapi akak cuba. Yeaa, akak cuba. Akak menangis dalam diam sebab tak dapat bahagiakan mama macam anak orang lain yang boleh bahagiakan mama dengan ayah dia. Yaa, that my false :( *crying & crying* doakan akak. harap daapat halalkan semuanya. I love you so much. Terima kasih always ada untuk akak.

Third : To all my teacher, thanks curahkan ilmu sepenuhnya dekat saya, dari saya tak tahu apa-2. sampai lah saya tahu kesemuanya. Semua tu tak ternilai. Teacher Aziah Ibrahim, thanks sebab dengar problem saya hari tu. Yaa, saya tak rapat dengan teacher. tapi saya tahu teacher lah tempat yang paling sesuai saya nak cerita semuanya. Thanks for your support cikgu comel :) Cikgu Yazid, terima kasih ajar saya buat ringkasan, daripada tak tahu sampai lah expert. yuhuu. Cikgu Amar, sebab cikgu lah markah goeg saya naik jadi C, kalau tak, dari awal tahun DUYUNG memanjang. Thanks cikgu. Cikgu Suria, hari-2 telinga saya sakit dengar cikgu membebel, tapi dengan bebel cikgu tu lah Sain saya B sekarang. Thanks teacher. Cikgu Rapizah, thanks ajar saya math. even kadang-2 saya tak tengok apa yang cikgu ajar, tu maknanya otak saya dah blurr. ehe. saya mintak maaf cikgu. Math saya tak naik-2 markah. Apalah dosa dengan cikgu kan? :( And ustazah hajar, terima kasih ajar saya, tengking-2 saya. stalker facebook saya -.- PAI saya D, mungkin salah saya sebab hati nii pernah kutuk-2 cikgu. *menggaku lebih afdal. Cikgu garang sangat :( tapi saya tetap respect cikgu sebab tahan pakai kasut tinggi 3,4 inci turun naik tangga dekat sekolah. Hee. And the last one, Cikgu Badriah i love you cikgu. Ehe. Terima kasih suka sebut nama saya, marah-2 dalam bilik KH, yelaa saya paling kecoh, tapi saya tak amik hati pun :) Tak lupa jugak dekat cikgu haslinda, terima kasih sebab selalu doakan yang terbaik untuk kami semua *3i-INTELEK* i love you all. harap di halalkan semua ilmu. seriusly, *SERAM*

Last : To my dear boyfriend and my dear friend, ''hey boy good luck SPM :) even cinta kita terhalang, saya tahu kita sama-sama sabar hadapinya. ''Kalau kita sayangkan seseorang , kita tak semesti memilikinya . Cukup dengan hanya melihat dia tersenyum , bahagia . Itu sudah memadai ♥'' No more to say, pray for me :)
Wehh korang, Alyani, Azwa, Farhana, Aisyah, Balqis, Fasyilin, Miezah, Fiezah, Wana, Zakirah, Putri, & geng geng yang aku sayang sekalian. Aku doakan korang berjaya :) Good luck, kita sama-sama fight okay? Azwa, jangan lupa lulus Math. Wahai budak-budak INTAN, aku tak sepandai korang. Kalau aku tak tahu tu, harap-2 sudi lah mengajar yea :) Hope korang dapat bahagiakan parent korang. Jangan jadi macam aku eh eh. taw taw. Yelaaaa, tak boleh harap kann >.< Happy dengan korang, thanks sebab banyak support aku dari belakang. Aku memang sayang korang gila-2 keyy. That all, Assalamualaikum :)

*Untuk Arwah Mohd Idham Bin Azlan, hey boy. Harap kau tenang dekat sana. Aku and Faiz really miss you. Am, lagi 26 hari je kite orang nak PMR. Now, aku rasa kau still ada lagi untuk kami semua, tapi malangnya, kau memang dah takda untuk kami :( kau dah tinggalkan kita semua :( Sangat merinduimu kawan. Bestfriend until die :) Al-fatihah.